Kaj prinaša CreaSign?

 

Pravilna uvedba in uporaba elektronskega podpisa zagotavlja istovetnost podpisnika ter nespremenljivost in verodostojnost elektronskih sporočil in dokumentov, onemogočen pa je tudi kakršenkoli nepooblaščen poseg v dokument. Gradnik CreaSign omogoča prenos lastnoročnega podpisa papirnega dokumenta v računalniške rešitve in elektronski svet. Preprosto ga je mogoče vgraditi v obstoječe programske rešitve in izvesti enostaven prehod na varno elektronsko poslovanje.

CreaSign omogoča preverjanje in ustvarjanje varnega elektronskega podpisa, ki je v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu (ZEPEP), evropskimi smernicami ter priporočili Delovne skupine za elektronski podpis na Gospodarski zbornici Slovenije. Elektronski podpis, izdelan z gradnikom CreaSign, je zakonsko povsem enakovreden lastnoročnemu podpisu.

CreaSign omogoča tudi ustvarjanje varnega časovnega žiga, podpira delo z digitalnimi potrdili, pametnimi karticami in pametnimi ključi USB, deluje z različnimi spletnimi brskalniki na različnih operacijskih sistemih in je preprost za integracijo v katerokoli aplikativno rešitev.

Dvojno priznanje za rešitev CreaSign